Научете повече /актуални цени,разфасовки и информация/ - тук
Годжи бери е плод, който расте на вечнозелен храст в субтропичните райони на Китай, Монголия и Хималаите в Тибет. То произлиза от семейството на сенколюбивите – Солонацеа (Solonaceae).
В повечето случаи плодовете на годжи бери могат да бъдат намерени сушени като наподобяват малко на червени стафиди. Годжи бери е било използвано преди повече от 6,000 години в Китай, Тибет и Индия за: черния дроб, очите, подобряване на половите функции и плодовитостта, силова издръжливост, подобряване на имунитета, кръвната циркулация и др. Плодът е богат на антиоксиданти и особено на бета каротин и зеаксантин, които играят важна роля в защитата на ретината на окото. Също така годжи бери е считан за подмладяващ, откъдето си докарва име на „плод на младостта”. Има проучвания, които показват, че годжи бери съдържа антиоксиданти спиращи нарастването на раковите клетки, намаля кръвната глюкоза и нивото на холестерола. Също така заема важна част в Китайската медицина, където особено е ценен сокът от годжи бери. Плодът на годжи бери е еквивалентен с този на стафида по големина и тегло, а на вкус леко сладък и кисел. Може да бъде приемано сурово, с чай, течен екстракт или с ядки.
Тагове:
Counter Currents: Щатите лъгаха за Афган...
КАКВО СТАНА ДОСЕГА ЗА 24 ЧАСА В КАЗАХСТА...